torstai 7. maaliskuuta 2013

Seikkailua Kööpenhaminassa


Kööpenhaminassa oli iiiihanaa, juuri niin kuin olin odottanutkin. Viisi päivää sisälsivät paljon hyvää kahvia, hipstereitä, kirpputoreja, ohi kiitäviä polkupyöriä, sisustuskauppoja, hymyileviä ihmisiä, smoothieita ja livemusiikkia. Kaikkea oikein mukavaa siis, voisin lähteä vaikka heti takaisin.
Löysin nuo sienisirottimet ja keraamisen peuran suurimmalta kirpputorilta missä olen koskaan käynyt, eivätkö olekin somat! Hintataso vintagekirppiksillä oli aika korkea, mutta toki löytöjäkin saattaa tehdä. Itse himoitsin pöllön muotoista valaisinta, mutta kolmenkympin hinta sai pöllön kyllä lennähtämään takaisin hyllyllensä.
Maapallo-lampunvarjostimen ostin alennuksesta jostain niistä söpöistä design-kaupoista, joita Tanskassa tuntuu olevan joka korttelissa. Tämä maksoi onneksi vain noin neljä euroa, ja se sopii aika hyvin valaisemaan karttapallokokoelmaani.
Filmille sain otoksia puolitoista rullallista, mutta ne saan teetätettyä vasta kunhan palaan Joensuuhun täältä Toijalasta. Siispä matkasta riittää kerrottavaa sitten myöhemminkin, toivottavasti laadukkaampien kuvien kera. Nyt mie menen kahville, heipä!

6 kommenttia:

  1. Oijoi ^____^ Kuulostaa mahtavalta. Itsellä jäi kirpparit kiertämättä, koska oltiin työpaikan reissulla Köpiksessä viime kesänä, ja reissu sisälsi arkkitehtuurin lisäksi lähinnä juhlimista (ainakin joidenkin osalta). Toi bambi on kyllä ihan mieletön. <3

    Filmikuvia odottaessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih kuullostaa tuokin mukavalta reissulta! ja ensi kerralla sitten kirppuja kiertelemään :) en kyllä itsekään malta odottaa mimmosia kuvia tuli kirpparikameralla.. toivottavasti onnistuivat! :P

      Poista
  2. Vitsi mä kyllä aina niin rakastan sun löytöjä, ihanat nuo sienisirottimet ja lampunvarjostin!! Ja ihanan kuuloinen reissu, pitäisi itsekin lähteä joskus uudestaan Köpikseen kun olen vain kerran pikaisesti vieraillut siellä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nää kyllä mukavat löydöt, tällaiset matkamuistot pääsevät jokapäiväiseen käyttöön :) Köpiksessä olis kyllä kiva käydä kesälläkin, nyt siellä oli senverran tuulista, että hameenhelmat ja hattu meinasivat lähteä omille teilleen :)

      Poista
  3. Hei kuule! Oon lähdössä köpikseen muutaman viikon sisään ihka ensimmäistä kertaa, ei sulla sattuisi olemaan mitään menovinkkejä tms? Olis huippua!

    VastaaPoista
  4. Juu toki muutama vinkki ainakin tulee mieleen! Ensinnäkin voisin suositella lounaspaikkaa nimeltä RizRaz - sieltä sai aivan tajuttoman hyviä kasvisruokia noutopöytätaktiikalla, tosi paljon kaikkea mistä valita, nam! Tämä paikka taisi olla aika keskustassa, googlettamalla löytyy tarkempi osoite. Sitten tuo iiiiso kirppis oli nimeltään Den Blå Hal, se löytyy kadulta Amagerbanen 9. Jos kirppikset kiinnostaa niin tuonne kannattaa varata aikaa, ja löytyy sieltä kahvilakin, jos tarvvii huilia kirppistelyn lomassa. Sisäänpääsy sinne on 10 kruunua. Muutenkin Köpiksessä on paljon vintageputiikkeja, aika kalliita mutta niissä on kiva käydä pyörimässä ja ihastelemassa. Myö käytiin myös designmuseossa, siellä oli just kiva vinyylilevynäyttely ja kaikenlaisia sisustusjuttuja eri vuosikymmeniltä, joten sitäkin voisin suositella! Lopuksi vielä tulee mieleen Nyhavn, Christianian vapaakaupunki ja Tivoli (joka oli kiinni meidän aikaan, nyyh!). Myö tehtiin usein niin, että mentiin vaan seikkailemaan ympäri kaupunkia ja näin tutkiskelemaan Köpistä. Mukavaa matkaa! :---)

    VastaaPoista