perjantai 10. elokuuta 2012

do-it-yourself kalansilmä

Hoi! Viimeinkin kokeilin diy-fisulinssin tekoa, ja ihan kelpo tuote siitä tulikin! Tässä siis muutama kuva tekoprosessista, vähän ohjetta ja pari otosta valmiin obskun läpi kuvattuna.

 
Tarvitset jonkinlaisen purkin, esimerkiksi suuren lääkepurnukan, sellaisen joka mahtuu objektiivisi päälle. Ja purkin pitää olla tarpeeksi korkea ettei ovisilmän tappi osu obsun linssiin! Miulla tässä näin on kalkkipurnukka leikeltynä. Spraymaali riitti juuri ja juuri sisäpuolelle, muuten maalasin miranolilla loppuun.
Korkin keskelle on jo leikattu reikä ovisilmää varten, varokaa ettette leikkaa siitä liian isoa. Miulla siitä tuli juuri sopivan kokoinen, ovisilmässä olevilla kierteillä onnistui sen kiinnitys ilman mitään liimaa tahi teippiä.


Tässäpä on se ovisilmä. Niitä saa ihan rautakaupoista ja sellaisista romukaupoista aika edullisesti, 4,90 maksoi. Eli tämä vaan tuikataan, taikka kierretään, korkin reijästä ja aika lailla valmista on! Maalitahrat käsissä kuuluu asiaan. 


Semmoinen! Miulla tuo pysyy tarkennusrenkaan päällä ilman sen kummempia kiinnityksiä, tosin kiinnittämättömyys onkin hyvä juttu että saa manuaalitarkennusta säädettyä.

Tässä muutama fisukuva, kas näin!


Tällä fisulla saa siis tämmössii kunnon hipsterifiiliskuvia! Toivottavasti diy-linssistä kiinnostuneille oli tästä kököstä ohjeesta jotain hyötyä :---)

1 kommenttia:

  1. hih, tämä oli hauska idea, ei jotenki koskaan ole käyny mielessä, että ovisilmiä saa ilman oveaki! :D kiva fiilis noissa kuvissaki, kissa on paras :)

    VastaaPoista